La Gomera

din guide Kanarieöarnas eldorado för vandrare

La Gomera till Karibien med roddbåt

Längtar du till Karibien och älskar utmaningar då finns en tävling som kan passa dig. Vart annat år arrangeras Talisker Whisky Atlantic Challenge och nu på måndag den 2 december är det dags igen, en roddtur på behagliga 40-90 dagar. Allt handlar om en roddtävling där deltagarna sätter årorna i havet utanför San Sebastian på La Gomera för att snabbast ta sig till ön Antigua i Karibien, en roddtävling på 3 000 sjömil eller omkring 500 landmil. I årets tävling finns några svenska lag anmälda, där Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson är ett av lagen, Team Prosecta.

Tävlingen indelat i klasserna solo, tvåmanna, fyrmanna och öppen klass. Att delta i tävlingen är ingen billig historia där bara anmälningsavgiften kostar mellan 150 000 och 200 000 kronor. För pengarna får deltagarna försäkringar, följebåt och en del annat. Båtarna är c:a sju meter långa och ungefär två meter breda med bara en liten övertäckt hytt.

Under resans gång får man inte ta emot någonting, vare sig hjälp, reservdelar, mat, vatten eller något annat från annan båt. Bryts denna regel är man diskvalificerad från tävlingen.

Uppdatering: 500 mil i roddbåt är avverkade

Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson är det svenska par som ställde upp i roddtävlingen Talisker Atlantic Challenge med målet att nå Antigua i Karibien, en roddtur som nu är över och tog 60 dygn, 8 timmar och 36 minuter. När starten fick från La Gomera gick var uppgiften att ro 500 mil och som nu alltså är över för killarna från Kristianstad.

I en artikel i Kristianstadsbladet berättar de att det handlade om att stå ut med smärta, trötthet, rädsla och vädrets kraftfulla makter. 


Jag kan säga att vi är väldigt glada att vara i land. Och stolta över att vi faktiskt klarade av det på 60 dagar trots allt vi råkade ut för under vägen, säger Jimmy Strandberg.

Läs artikeln på kristianstadsbladet.se